
معرفی برترین فونت های فانتزی و رسمی مخصوص تایپوگرافی و طراحی پوستر
در مقاله قبلی که در وبسایت منتشر شد، توضیح دادیم که فونت نوشته ها، یکی از مهمترین و جذابترین قسمت در روابط بصری و ظاهر یک پوستر می باشد. این فونت ها، با سبک های مخصوص خود و ظاهر خاص، فضای مخصوص به آن فونت را برای ما به وجود می آورند. پس انتخاب فونت مناسب، باید یکی از مهمترین دغدغه های یک گرافیک دیزاینر باشد. این مقاله را می توانید از اینجا مشاهده کنید. در این قسمت میخواهیم به معرفی چند فونت مناسب تایپوگرافی برای طراحی پوستر ها معرفی نماییم. در ابتدا، یک تعریف اولیه از فونت و یا تایپ فیس ارائه کنیم:
فونت چیست ؟
فونت ها، به مجموعهای از یک الفبای کامل و همخانواده، با حالتهای مختلف حروف و دیگر گلیفهای (اعداد و علائم) مورد نیاز حروفچینی، قلم رایانهای و در انگلیسی تایپ فیس (به انگلیسی: Typeface) گفته میشود. از سوی دیگر، به هر یک از حالتها و اجزای این مجموعه که شامل حروف، اعداد و دیگر علائم نگارشی میباشند، فونت میگویند. این تعریف یک تعریف رسمی و جامع از چیستی فونت ها می باشد. در اصطلاح خودمانی تر، فونت، سبک و نوع نوشته ها می باشد. این فونت هاست که مشخص میکند یک متن چگونه نوشته شود و چگونه به نظر برسد. یک متن رسمی قطعا نیازمند یک فونت رسمی است و یک پوستر فانتزی، به یک فونت رسمی نیاز ندارد و باید از فونت های فانتزی استفاده نمود.
در بحث طراحی پوستر ها، با توجه به اینکه فونت های زیادی وجود دارند. اما تعداد فونت هایی که می توانند هم در سبک های رسمی حضور داشته باشند و هم در سبک های فانتزی بسیار اندک می باشد. در این تحلیل، به بررسی چندین فونت فانتزی و مینیمال جذاب می پردازیم که برای ساخت پوستر های مختلف و یا تایپوگرافی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.
1. فونت جوان

فونت جوان، یک تایپ فیس بسیار پر انرژی و جذاب می باشد. این فونت در بسیاری از طراحی های فانتزی می تواند به شما کمک کند. هماهنگی بی نقص و استاندارد بین حروف این فونت، از نقاط قوت و عالی در ساخت این فونت می باشد. این فونت در دسته اصلی فونت های دستنوشته قرار می گیرد که علاوه بر آن، در دسته بندی فونت های تایپوگرافی نیز قرار می گیرد. زخامت حروف در این فونت بسیار جذاب طراحی شده است که فونت فارسی جوان را از از یک فونت دستنوشته ساده، به یک فونت تایپوگرافی بی نقص تبدیل نموده است. این فونت معروف یکی از فونت های ثبت شده و رسمی می باشد و باید از وب سایت فونت ایران خریداری و تهیه شود. این فونت توسط جناب آقای نجاری تولید شده است. قاسم نجاری طراح فونت جوان متخصص ساخت چنین فونتهایی است. وی پیش از این فونت آوینی و فونت کتیبه را در وبسایت فونتایران منتشر کرده بود که هر دو فونت از فونتهای بسیار پرطرفدار و پرفروش هستند. برای آشنایی بیشتر با فونت جوان و دانلود این فونت می توانید به صفحه اصلی فونت جوان در وبسایت ساناگرافیک مراجعه فرمایید.
2. فونت ری

فونت ری، از برترین فونت های فارسی تیتر و بولد می باشد. فونت های تیتر، هنوز هم جایگاه خود را در بین عامه دارد و سنگینی و شخیت قوی که در این فونت ها وجود دارد، بسیار بی نظیر است. این فونت ها از صلابت و سنگینی بالایی برخوردار هستند و حس قدرت را به مخاطب القا می کنند. فونت ری ، قلمی با استخوانبندی محکم و منسجم، فراز و فرودهای کوتاه، دارای سطوح صاف و زاویههای فراوان که نگاه مخاطب را میرباید. تایپ فیس ری ، علاوه بر تیتر و بولد بودن، از خانواده فونت های نسخ نیز به شمار می آید. ری برداشتی امروزی از فرمهای آشنای خط نسخ است با تناسباتی نو. وزن رگولار این قلم را برای استفاده در بدنهی متنهای تبلیغاتی و نامهنگاریها طراحی کردیم و به همین دلیل اغراق و تنش کمتری دارد، منحنیتر است و مهربانتر. برای آشنایی بیشتر و دانلود این فونت بی نظیر، به صفحه فونت ری در وبسایت مراجعه فرمایید.
3. فونت نستعلیق شکسته

فونت بسیار زیبای نستعلیق شکسته یکی از فونت های محبوب ما ایرانی ها در خط فارسی محسوب میشود که از آن به عنوان عروس فونت های فارسی یاد می شود. فونت نستعلیق شکسته، یا شکسته نستعلیق، یکی از برترین فونت های مخصوص تایپوگرافی می باشد. این فونت، در اکثر طراحی های تایپوگرافی که در سبک نستعلیق اجرا می شود، مورد استفاده قرار گرفته است. این فونت، با هماهنگی بی نقصی که در بین حروف دارد، بسیار چشم نواز می باشد و به همین دلیل، به یکی از برترین فونت های مورد استفاده در حوزه تایپوگرافی تبدیل شده است. فونت فارسی نسعلیق توسط خطاطان مطرح ایرانی، از گذشته تا به حال دست خوش تغییراتی بوده در جهت بالا بردن هرچه تمام تر زیبایی این فونت. این فونت نیز یکی از زیباترین فونت های ارائه شده از سری فونت های نستعلیق می باشد. برای آشنایی بیشتر و دانلود این فونت بی نظیر، به صفحه فونت نستعلیق شکسته در وبسایت مراجعه فرمایید.
نتیجه گیری :
این سه فونت، در حوزه تایپوگرافی های فانتزی بسیار مورد استفاده قرار گرفته اند. این فونت ها به دلیل زیبایی خاص خود، می توانند در بسیاری از تایپوگرافی های دیگر نیز مورد استفاده قرار بگیرند. دیدیم که هماهنگی بین حروف در این فونت ها بسیار بی نظیر می باشد.
در این مقاله فقط به معرفی فونت های فانتزی فارسی پرداخته ایم و به زودی مقاله ای درباره معرفی انواع فونت انگلیسی فانتزی خواهیم پرداخت. این مقاله به صورت مستمر درحال اپدیت و بروزرسانی می باشد و در آینده، فونت های بیشتری را معرفی خواهیم کرد. برای دانلود هر کدام از فونت ها می توانید بر روی اسم آنها کلیک نموده و وارد صفحه اصلی هر فونت شوید. امیدواریم این مقاله نیز برای شما مفید بوده باشد.