مروری بر روش ها و راه های گرافیست شدن و پاسخ به سوال برای گرافیست شدن چه باید کرد ؟
در این مقاله، پس از پاسخ به دو سوال طراحی گرافیک چیست و طراح گرافیک کیست ، نوبت به مرحله سوم در راه پر پیچ و خم گرافیست شدن می رسیم، این مرحله یعنی سوال برای گرافیست شدن چه باید کرد ، مرحله بسیار مهمی است که علاوه بر ذوق و سلیقه بسیار، نیازمند تجربه و مهارت فراوان نیز می باشد. در این مقاله مرحله به مرحله تا گرافیست شدن با شما همراه خواهیم بود.
با توجه به دو مقاله گذشته که حتما پیشنهاد می شود آنها را نیز مطالعه کنید، تا اینجا با کلیت موضوع طراحی گرافیک و وظایفی که یک طراح بر عهده دارد و ابزار های مورد نیاز این شغل آشنا شده اید. در این مرحله شما به تمرکز زیاد برای آشنا شدن با مسیر تبدیل شدن به یک طراح گرافیک خبره نیاز خواهید داشت. در کلیت آشنایی با مسیر باید گفت که این مسیر، نیاز مند یک مربی خوب و کار درست دارد که بتواند به بهترین شکل این حرفه را به شما آموزش دهد، در غیر این صورت، شما مسیر سخت تری در پیش خواهید داشت.
نکته مهم در مسیر شروع فعالیت، جا نزدن و پشتکار زیاد به خرج دادن برای افزایش مهارت در زمینه یادگیری این حرفه می باشد و مهمترین نکته در پاسخ به سوال برای گرافیست شدن چه باید کرد می باشد.
مراحل و گام های گرافیست شدن بصورت زیر می باشد.
1- گام اول ( پیش نیاز) : مشخص نمودن حوزه فعالیت
پیش نیاز این شعل مشخص نمودن حیطه فعالیت شما می باشد. شما باید تصمیم بگیرید که در حوزه طراحی تصاویر یا ویدیو فعالیت خواهید نمود، در حوزه طراحی تصاویر، شما با نرم افزار های فتوشاپ و ایلستریتور و ایندیزاین سر و کار خواهید داشت. حوزه طراحی تصاویر شامل بسته بندی محصولات، بنر ها و پوستر های تبلیغاتی، طراحی رابط های کاربری اپلیکیشن ها و سایت ها، طراحی جلد کتاب، طراحی قالب های پیج ها و صفحات شبکه های مجازی، تایپوگرافی ها و طراحی کاور های آلبوم های موسیقی و … می باشد. حوزه های زیادی در رابطه با طراحی گرافیک تصویری وجود دارد و شما می توانید در هر زمینه ای از این نوع طرلحی فعالیت خود را آغاز نمایید.
در طراحی ویدیویی نیز مانند حوزه تصویر، زمینه های زیادی وجود دارد، طراحی کاور ها و فتوکلیپ های موسیقی، طراحی پوستر های متحرک، طراحی موشن گرافیک های تبلیغاتی، موشن گرافیک در موضوع های مختلف، طراحی بیلبورد های تبلیغاتی متحرک، انیمیشن های دو بعدی و سه بعدی، طراحی های سه بعدی شخصیت ها و فضا های انیمیشن ها، طراحی های مدل های دو بعدی و سه بعدی قابل استفاده در جلوه های ویژه، طراحی های قابل استفاده در رشته های مهندسی و ….. نیز از رشته های مرتبط با طراحی های حوزه ویدیو می باشد.
تا به اینجا ما تصمیم گرفته ایم تا در یک یا هر دوی این حوزه ها فعالیت طراحی خود را آغاز کنیم.
2. گام دوم : تهیه تجهیزات
در این مرحله باید تجهیزات اولیه متناسب با حوزه فعالیت انتخاب شده را تأمین کنید. نکته مهم و جالبی که در این مورد باید متذکر شد، عدم نیاز به تجهیزات اولیه قوی و بسیار گران می باشد. شما حتی با یک سیستم یا لپتاپ قدیمی نیز که کشش اجرای نرم افزار فتوشاپ را داشته باشد نیز می توانید کار خود را آغاز کنید. پس وسواس زیاد در رابطه با تهیه تجهیزات گران قیمت در اول راه نداشته باشید.
در این گام شما باید لپتاپ یا سیستمی که قدرت اجرای نرم افزارهای طراحی را داشته باشد، تهیه نمایید.
در مرحله بعدی پس از انتخاب حوزه فعالیت، باید با نرم افزار های مورد نیاز در مسیر طراحی متناسب با حوزه فعالیت خود آشنا شوید، آموزش ببینید و پس از تمارین فراوان به مهارت برسید. قطعا این مسیر آسان و یک شبه طی نخواهد شد.
3. گام سوم : نرم افزار
در این مرحله باید یک یا چند مورد از نرم افزارهای طراحی (بسته به حوزه فعالیت خود) را انتخاب نمایید. با وجود نرم افزار های بسیار زیاد ، نرم افزار های شرکت ادوب بسیار محبوب و پر طرفدار می باشند.
در حوزه طراحی های تصاویر، چندین نرم افزار وجود دارد. در ادامه به طور مفصل به بررسی برخی از نرم افزار های این حوزه خواهیم پرداخت.
برای گرافیست شدن چه باید کرد
Paint
کمتر کسی است که با این نرم افزار نام آشنا طراحی نکرده باشد. چشمان خود را ببندید و به دوران کودکی خود و طراحی با این نرم افزار بروید و خود را در آن فضا تصور کنید. شاید ساده ترین و در دسترس ترین و اولین نرم افزار طراحی که همه از آن استفاده نموده اند همین نرم افزار باشد. نرم افزاری که به دلیل وجود در تمامی نسخه های ویندوز بسیار پر طرفدار می باشد. این نرمافزار به خاطر سادگی اش در نخستین نسخههای ویندوز به سرعت یکی از پرکاربردترین نرمافزارها شد.
Microsoft Publisher
این نرم افزار از سری نرم افزار های محبوب شرکت مایکروسافت است. این نرم افزار در زمینه طراحی چاپ و صفحه آرایی تخصصی شده و برای استفاده طراحان عزیز عرضه شده است.
Adobe PhotoShop
شاید کمتر کسی باشد که اسم این نرم افزار را نشنیده و یا با آن موجه نشده باشد. پس از ساخت و توسعه نرمافزار قدرتمند فتوشاپ این نرمافزار در میان مردم محبوب شناخته شد. اگر بخواهیم بهطور علمی و در حیطه رشته گرافیک صحبت کنیم باید بگوییم که “همه کسانی که با گرافیک کامپیوتری سرو کار دارند، به نوعی محتاج این نرمافزار هستند. فتوشاپ ابزاری ست برای همه کسانی که در رایانه با گرافیک ثابت و حتی متحرک سرو کار دارند. گرافیستها، ناشرین کتب و مجلات، چاپخانهها، شرکتهای تبلیغاتی، طراحان سایت، عکاسها، نقاشان هنری طراحان نرمافزارها، انیمیشن سازها و …. به فتوشاپ احتیاج دارند.
هرچقدر در باب اهمیت این نرم افزار صحبت کنیم، باز کم خواهد بود اما در این مقاله فقط به موارد کاربردی اشاره خواهد شد و از اضافه گویی پرهیز خواهیم کرد.
Adobe Illustrator
این نرمافزار با ابزار طراحی جهت خلق آثار برداری و افکتهای گرافیکی به همراه قلمموها (Brush) و بهعلاوه افکتها و فیلترهای گرافیکی و ابزار کنترل رنگ به همراه محیط سازگار با فتوشاپ و سایر محصولات ادوبی در اختیار طراحان است. این نرم افزار مکملی بر نرم افزار فتوشاپ بوده که طراحی های وکتور را بر عهده خواهد داشت.
در ادامه این مقالات، در یک مقاله جداگانه به صورت کامل موضوع تصاویر پیکسلی و وکتوری را توضیح خواهیم داد.
Adobe InDesign
این نرم افزار یک نرم افزار تخصصی زمینه در طراحی های چاپی و بسته بندی می باشد. این نرم افزار نیز تا حدی دارای امکانات نرم افزار فتوشاپ می باشد اما در زمینه چاپ، کاملا تخصصی شده و مخصوص طراحان این حوزه آماده شده است. از نرمافزار ادوب این دیزاین بیشتر در آمادهسازی مجلات، کتابها، سررسیدها، بروشورهای تبلیغاتی و مانند آنها استفاده میشود.
برای گرافیست شدن چه باید کرد
Adobe InCopy
اینکاپی یک پردازشگر حرفها و کلمات است که توسط کمپانی ادوبی ساخته شدهاست. این برنامه برای پردازش کلمه مورد استفاده قرار میگیرد. این نرمافزار ویرایشگرها را قادر به نوشتن، ویرایش و طراحی اسناد میکند.
CorelDRAW
این نرم افزار، یک نرم افزار تحصصی در زمینه طراحی از شرکت محبوب کورل می باشد، که طرفداران زیادی نیز دارد. شما نیز می توانید از این نرم افزار در طراحی های خود استفاده نمایید. شما با استفاده از این نرمافزار میتوانید بصورت وکتور طراحی کنید یا به صورت کاملاً حرفهای صفحهبندی را انجام دهید. طراحی چند بعدی و ابزاری مسیریابی این نرمافزار برای طراحی بسیار کارآمد هستند. قابلیتهای ویرایش عکس این نرمافزار و ابزار طراحی وبسایت آن در نوع خود بینظیر میباشند.
Adobe Dreamweaver
ادوبی دریم ویور نرمافزار کاملاً حرفه ای برای طراحی سایت می باشد که توسط آن قادر خواهید بود که کدها و تگ های خود را در یک محیط ویرایشگر حرفه ای نوشته و مدیریت نمایید.
Adobe XD
جدیدترین نرم افزار شرکت محبوب ادوبی و در کل، اولین نرمافزار ادوبی برای محیط و پلتفرم جدید ویندوز و توسعه اپ آی او اس، اندروید، وب سایتها و … میباشد. این نرم افزار نیز بصورت تخصصی در زمینه طراحی رابط کاربری برای اپلیکیشن ها و سایت ها در اختیار شما می باشد.
برای گرافیست شدن از کجا شروع کنیم
Adobe After Effects
می توان نرم افزار افترافکت را حرفه ای ترین نرم افزار شرکت ادوبی نامید. این نرم افزار بصورت کاملا تخصصی در زمینه ویدیو در دسترس افراد می باشد. این نرم افزار در ساخت موشن گرافیک ها، انواع طراحی های متحرک، ساخت انواع انیمیشن ها و ….. مورد استفاده قرار میگیرد. قدرت این نرم افزار بر هیچکس پوشیده نیست و قطعا یکی از بهترین نرم افزار ها در زمینه تولید محتوا های ویدیویی و حتی در صنعت سینما و جلوه های ویژه سینمایی نیز حرف های زیادی برای گفتن دارد.
Adobe Premiere Pro
قدرت ویرایشی این نرم افزار بر هیچ فردی پوشیده نیست. شما با نصب و فراگیری این نرم افزار، اولین قدم را در حرفه ای تر شدن در زمینه تولید ویدیو خواهید برداشت. اکثر فیلمهایی که امروزه ما با نهایت کیفیت و استفاده از انواع تکنولوژی و ویرایشی حرفهای مشاهده میکنیم با این محصول ادوبی تدوین شدهاند. شاید مهمترین خصوصیت را بتوان در این مورد خلاصه نمود که دیگر قرار است از این به بعد ادوبی تنها نسخههای ۶۴ بیت برای ادوبی پریمیر ارائه دهد، نه تنها ادوبی پریمیر بلکه افتر افکت هم تنها به صورت ۶۴ بیت عرضه میشود.
Adobe flash
نرم افزار ادوب فلش یا به طور اختصار، فلش، یک نرم افزار در زمینه طراحی بازی ، ویدیو ها و نرم افزار های چند رسانه ای دو بعدی می باشد.
Adobe Animate
ادوب انیمیت نیز یک نرم افزار در زمینه تولید انیمیشن های دو بعدی می باشد. این انیمیشن ها می توانند در طراحی بازی ها، وبسایت ها و …. مورد استفاده قرار بگیرند.
حال که با تمامی این نرم افزار ها آشنا شدید، قایل ذکر است که این نرم افزار ها پرکاربرد ترین نرم افزار ها در زمینه ساخت و تولید طراحی های گرافیکی می باشد. این نرم افزار ها از طراحی های تصاویر و ویدیو گرفته تا طراحی شخصیت و رابط کاربری و …. را در بر خواهد گرفت. باید بدانید که این نرم افزار ها تنها نرم افزار های این حوزه نبوده و شرکت های زیادی در این زمینه دست به ساخت نرم افزار های مختلف زده اند. اما به دلایل مختلف این نرم افزار ها بسیار پر طرفدار شده و مورد استفاده همگان قرار گرفته اند.
در مرحله بعدی باید به آموزش بپردازید.
4. گام چهارم : آموزش
شاید پس از اینکه نرم افزار را بر روی سیستم خود نصب کردید، با خود بگویید که ” من دیگر یک گرافیست ام” و از این نکته غافل شوید که نصب نرم افزار و کار کردن با آن تازه شروع مسیر برای گرافیست شدن چه باید کرد می باشد. کارآموزی و دورههای کوتاهمدت کارورزی، گام مهمی در جهت یافتن فرصتهای شغلی مناسب است. متاسفانه یکی از دلایل اصلی نرخ بالای بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی بهویژه در ایران، نداشتن مهارتهای عملی است.
شما با موارد و راه های مختلفی می توانید مسیر گرافیست شدن را دنبال کنید.
- اولین راه، یادگیری از دوران دبیرستان است. گرافیک از جمله رشتههایی است که در قالب رشتههای هنرستانی نیز ارائه میشود. شما میتوانید در رشته گرافیک از شاخه هنر، در هنگام انتخاب رشته سال نهم ثبت نام نموده و 3 سال دوره دبیرستان خود را در این رشته تحصیل نمایید. گرافیک از جمله رشتههایی است که بهتر است در سنین پایین به آن وارد شوید.
- دومین راه، استفاده از کنکور هنر و ثبت نام این آموزن در رشته هنر و پس از آن، انتخاب رشته دانشگاهی گرافیک می باشد. شما می توانید در دوران لیسانس خود در این حوزه تحصیل نمایید و بهتر است که در زمینه دروسی که در دانشگاه فرا خواهید گرفت، تمرینات عملی و تجربه عملی نیز کسب کنید. امروزه علاوهبر دانشكدهی هنر دانشگاه تهران دستکم چهار مؤسسهی دیگر تحصیلات عالیه درکنار ۶ مدرسهی هنر وجود دارند كه بالغ برهزار دانشجو در هر سال پذیرش میكنند. این رقم، دال بر گسترش طراحی گرافیك در رشتههای گوناگون در ایران است.
- کار آموزی و یادگیری مهارت های عملی می تواند یک فرصت بی نظیر برای پیوستن به یک آتلیه و شروع درآمد زایی در حوزه گرافیک باشد. کارآموزی نهتنها تجربهای کاربردی و ارزشمند از دنیای واقعی را به ارمغان میآورد، بلکه به کارآموزان کمک میکند تا درکنار کارفرمایان آیندهنگر قرار بگیرند و ارتباطات حرفهای برقرار کنند.
- امروزه دوره های آنلاین یک مرجع و جایگزین برای دوره های حضوری شده اند. با گسترش شیوع ویروس کرونا، این سبک آموزش بسیار پر طرفدار شده است. حتما در رابطه با دوره خریداری شده تحقیق نموده و دوره ای را انتخاب نمایید که از صفر تا صد نرم افزار را به شما آموزش دهد.
برای گرافیست شدن چه باید کرد
نکات مهم حوزه اموزش
نکته مهم در این زمینه اینجاست که علاوه بر آنکه یک گرافیست باید بتواند خلاقانه فکر کند، همچنین باید توانایی ارائهی ایدههای خلاقانهی خود را نیز داشته باشد. بنابرین، طراحان باید توانایی ترسیم و کار با نرم افزارهای طراحی را داشته باشند. نکتهی مهم آن است که شما نیازی به یادگیری همه نرم افزارها به صورت همزمان ندارید. اگر بخواهید چند نرم افزار را همزمان یاد بگیرید ممکن است خسته و سردرگم و حتی از گرافیک زده شوید! پس بهتر است، در زمینه ایده سازی بسیار تمرکز کنید. علاوه بر آن، قطعا باید به روش و مسیر اجرای آن ایده نیز مسلط باشید. این مورد نیز یکی از مهمترین نکات در زمینه آموزش دیدن می باشد.
نکته مهم دیگر این است که شما، با وجود آموزش ها، نباید کتاب را فراموش کنید. کتابها مراجع مهمی در زمینه آموزش و افزیش سواد می باشد. یک فرد با مهارت بالا، قطعا نیاز به سواد بالا نیز خواهد داشت. فراموش نکنید که همزمان با یادگیری نرم افزارها، تئوری گرافیک را نیز بیاموزید. برای اینکار میتوانید کتابهای مهم طراحی گرافیک را مطالعه کنید.
5. گام پنجم : تمرین و کسب تجربه
قطعا این مرحله، مهمترین و سخت ترین بخش کار خواهد بود. اگر تجهیزات شما تجهیزات خوبی باشد، آموزش شما بهترین آموزش و استعداد شما نیز بالا باشد، اما به بحث تمرین و پشتکار اهمیت زیادی ندهید، قطعا در این حرفه شکست خواهید خورد. تمرین و ممارست در این راه، بسیار پر اهمیت می باشد. اگر نتوانید مهارت و سرعت خود در کار با نرم افزار را بالا ببرید، هیچگاه گرافیست خوبی نخواهید شد. در این مرحله، اگر واقعا به طراحی علاقه دارید، میتوانید در روز زمان خاصی را به مطالعه و بررسی کار های افراد دیگر و حرفه ای های طراحی بپردازید. در این صورت با سبک کار هر کدام آشنا خواهید شد.
گام های رسیدن به خلاقیت در پاسخ به سوال برای گرافیست شدن چه باید کرد
در این مرحله چندین گام وجود دارد تا به خلاق بودن برسید. در گام اول باید کارهای دیگران را کپی کنید و سعی کنید با بازسازی طرح های آن ها، مهارت خود را در استفاده از تکنیک های نرم افزار بالا ببرید. پس از این گام می توانید ایده های مختلف در طرح ها را با یکدیگر ترکیب کنید، این گام، قدم مهمی در رشد خلاقیت شما می باشد. پس از آن هم با خلاقیت خودتان و ایده های موجود در ذهن خودتان، می توانید با تکنیک های فراگرفته شده یک طرح جدید را خلق کنید.
انتقاد پذیر باشید!
با وجود اینکه طرح و هنر امری سلیقهای و شخصی است. اما ممکن است طرح های شما، از دیدگاه خودتان کاملا بی نقص باشد ولی از نظر اطرافیان اینگونه نیست. در این حالت شما باید انتقاد پذیری بالایی داشته باشید و در هر طراحی ایرادات حود را قبول و برطرف نمایید. یکی از خصوصیتهای هر گرافیستی انتقادپذیری و نحوه برخورد با نقد است. پس از اینکه توانایی طراحی گرافیک را بدست آوردید، در ورکشاپ های مختلف شرکت کنید و با حرفه ای های این حوزه معاشرت کنید تا از تکنیک ها و سطح کاری آنها نیز مطلع شوید. ایجاد ارتباط حرفهای با افراد حرفهای شانس شما را برای یافتن کار و همچنین آموختن از تجارب آنها بیشتر میکند.
تا می توانید ببینید.
ضرب المثل زیبایی از گذشته برای ما به جا مانده است : ” شنیدن کی بود مانند دیدن “. این ضرب المثل به طور کامل نقش مشاهده و دیدن کار های دیگران را به ما گوشزد می کند. اینکه باید نمونه های زیادی ببینیم تا خلاقیت ما بالا برود. هرچه تعداد و انواع نمونه های مشاهده شده بیشتر باشد، ذهن در ترکیب این موارد باهم بهتر عمل خواهد نمود و در نتیجه، یک ایده بسیار نو و تازه را در اختیار شما قرار خواهد داد.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم راه پر پیچ و خم طراحی گرافیک را به شما نشان دهیم. این موارد تنها گوشه ای از تجربیات یک گرافیست در مسیر گرافیست شدن می باشد. هر فردی به نسبت شخصیت و اخلاقیات خویش تجربیات متفاوتی کسب خواهد کرد. امیدواریم با این مقاله آگاهی خوبی در راه گرافیست شدن پیدا کرده باشید. در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود حتما آن را برای دوستانتان نیز به اشتراک بگذارید. هر گونه سوال و نکته ای را در کامنت ها می توانید با ما در میان بگذارید.